Terug naar overzicht

EU-campagne ’Gezonde werkplek voor alle leeftijden’

dinsdag 21 juni 2016

Preventie is de belangrijkste focus

De nieuwe campagne "Gezond werk, voor alle leeftijden" is gericht op een duurzaam arbeidsleven in het kader van de vergrijzende beroepsbevolking van Europa. Preventie gedurende het gehele arbeidsleven is een belangrijke boodschap. Risicobeoordeling vormt daarbij de basis voor het voorkomen van arbeidsongevallen en -ziekten, in combinatie met arbeidsrevalidatie, re-integratie op de werkvloer en een leven lang leren.

Centraal bij een gezonde werkplek

Binnen het welzijnsbeleid staat preventie van arbeidsongevallen, gezondheidsproblemen en beroepsziekten centraal, en dat gedurende de hele loopbaan. Daarbij moet rekening gehouden worden met alle factoren die de veiligheid en gezondheid van medewerkers kunnen beïnvloeden (holistische benadering). Zo verwijst de Europese campagne naar het holistische concept 'werkvermogen'.

Stel een werkgelegenheidsplan op met behulp van Wellfie

Met de gratis online tool Wellfie kan de werkgever het werkvermogen - en de factoren die er een invloed op hebben - meten en verbeteren. Door regelmatige analyses van werkgerelateerde risico's kan het werk worden aangepast aan ieders individuele capaciteiten, vaardigheden en gezondheid.

Onder documentatie kan u op deze website een invulbare template terugvinden van het werkgelegenheidsplan. Wenst u meer informatie en/of ondersteuning bij het opmaken van het werkgelegenheidsplan, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via info@wellfie.be. Wij helpen u graag verder!